Schuim magazine: leesvoer voor bierliefhebbers - Brinkbrothers.nl Skip to main content
Schuim magazine

Schuim magazine: leesvoer voor bierliefhebbers

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sinds het voorjaar van 2016 is er voor de bierliefhebber een nieuw magazine op de markt. “Schuim magazine” wordt gemaakt door een groep bierminnende bladenmakers, telt maar liefst 100 pagina’s en verschijnt vier keer per jaar. Het blad staat vol met achtergrondverhalen, fotoseries en reportages over de wereld van het speciaalbier.

 

“Waarom is er eigenlijk geen mooi magazine over speciaalbier?”

Dat vroegen vormgevers Gijsbert Raadgever en Ingeborg Rosenberg zich af toen ze op een Amsterdams terras genoten van een goed glas gerstenat. “Dan gaan we dat toch zelf maken?!”, was hun baldadige conclusie.

En wat begon als een schets op een bierviltje groeide uit tot een waar passie-project. Bevriende journalisten, fotografen en illustratoren deelden hun enthousiasme en sloten zich gaandeweg aan. Verhalen, fotoseries en reportages werden geboren.

Inmiddels zijn er drie edities verschenen, die enthousiast zijn ontvangen door de lezer en de vaderlandse pers. “Smaakvol vormgegeven
met mooie fotografie en oog voor detail”
, volgens de Volkskrant. “Vol thuisbrouwers, experimentele en middelgrote brouwers”,
aldus NRC Next.

 

Brouwerijportretten

De brouwer komt inderdaad uitgebreid aan bod. Schuim bezoekt elk nummer een landelijk opererende brouwer en een regionale microbrouwerij. Brouwerij Kees, de Prael en Oersoep passeerden al de revue.

Hun bieren worden gerecenseerd door twee professionele proevers. Maurus Wijman en Yvonne van Houtum zijn opgeleid tot biersommelier en vellen telkens een streng doch rechtvaardig oordeel.

Ook portretteert Schuim magazine de thuisbrouwer, die in zijn of haar kelder, keuken of schuurtje een ketel heeft staan en stiekem droomt van een commerciële doorbraak.

Schuim Magazine

Reportage van Oersoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema’s

Elk nummer heeft een specifiek thema. Tot nu toe kwamen hop, water en gist aan de orde en voor nummer vier staat graan op het menu. Over deze ingrediënten wordt een specialist aan de tand gevoeld en komen interessante feiten en fabels voorbij.

Bieroloog Thomas Wijns laat als ‘De Ongelovige Thomas’ zijn licht schijnen op het levendige bierwereldje. Schuim doet daarnaast verslag van verschillende bierevenementen. Achterin vind je de heerlijkste bier-spijscombinaties en het magazine wordt telkens afgesloten met een interessant beeldverhaal.

 

Het oog wil ook wat

Schuim is in het leven geroepen door vormgevers en beeldmakers. Dat uit zich in een bijzonder beeldend magazine, met veel ruimte voor fotografie en illustratie. Daarmee onderscheid Schuim magazine zich van het bestaande aanbod. Zo tref je op eenderde van het blad een experimentele fotoserie. Bijvoorbeeld een serie stemmige flessenportretten of een bierballet van sneuvelende glazen.

 

Nummer 3

Het huidige nummer zit boordevol informatie over gist, en er is een mooie reportage over de Amerikaanse craftbeer-scene. De ‘wilde bieren’ van brouwerij Oersoep worden onder de loep genomen en je leest hoe je crowdfunding kunt inzetten om je brouwactiviteiten te financieren.

Schuim was bij de opening van het Bockbierseizoen en bezocht de Brussels Beer Challenge. Foodblogger Lizzy Martin tovert een winterse stoofpot op tafel en als uitsmijter lees je een voorpublicatie uit The Comic Book Story of Beer.

Een magazine om achterover leunend van te genieten met een mooi glas bier in de hand. Bestel hem nu ook bij Brink Brothers!

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Related News

Inspiratie: Mooie lampen voor de winterperiode

We hebben er allemaal een aantal in huis en in deze maanden kun je eigenlijk...

beste horloge van 2016

Het beste horloge van 2016 komt uit Nederland!

Op donderdag 10 november 2016 werd in het Zwitserse Geneve de jaarlijkse Grand Prix d’Horlogerie...

7 weetjes over whisky

7 weetjes over whisky die je moet weten

Hoe lang kun je whisky bewaren? Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn om een...

Shopping Cart